Twee nieuwe module-teams

Dit jaar wordt aan het JCU een nieuwe module over Hart en vaatziekten ontwikkeld in samenwerking met de Hartstichting en de afdeling Medische Fysiologie van het UMCUtrecht. Het ontwikkelteam bestaat uit Marc Gnodde, Kirsten Klapwijk en Harold van Rijen.

De module zal met name gaan over de inbreng in het fysiologisch hartonderzoek vanuit natuurkunde (o.a. stroming van het bloed, beeldvormingstechnieken) en scheikunde (o.a. moleculaire biologie).

De module Astrofysica wordt dit schooljaar voor de derde keer gegeven op het JCU, door een aantal sterrenkundigen van de UU. Dit jaar gaan we ook een NLT-versie van de module maken, die in het voorjaar op een paar scholen zal worden uitgeprobeerd. De nieuwe modulecoördinator is Florine Meijer (tevens uw verslaggever voor JCUnieuws). De module gaat over ontstaan en levensloop van sterren, witte dwergen, zwarte gaten, en supernova’s.

Bent u docent op een van de partnerscholen en geïnteresseerd in een van onze modules? Dan kunt u zich via de JCU-site opgeven om in een experimenteergroep mee te denken over het lesmateriaal en de module uit te proberen op uw eigen school. De eerste bijeenkomst van de astrofysica-groep is op woensdag 10 oktober om 16:30 uur.

Advertenties

Eén reactie to “Twee nieuwe module-teams”

  1. ‘Hart en vaten’ in cardiologie-tijdschrift « Nieuws van het JCU Says:

    […] en Vaten die het JCU samen met het UMC Utrecht en de Hartstichting ontwikkelt (zie ook deze eerdere berichten). Een fragment over de eerste ervaringen met de module, dit voorjaar op het JCU: A first group of […]


Reacties zijn gesloten.