Keuzeopdrachten biologie in bionieuws

In het bionieuws van 18 september staat het artikel Biologie-onderwijs op eigen niveau door Krijn Kieviet,  over de ervaringen op het JCU en partnerscholen met keuzeopdrachten in de biologielessen.

cover van bionieuws 221Op het JCU wordt de biologiestof in minder uren gegeven. Dit geeft ruimte voor de keuzeopdrachten. Ook op partnerscholen van het JCU, zoals het Anna van Rijn College in Nieuwegein en het Pallas Athene College in Ede, bleek het mogelijk ruimte te maken voor differentiatie door efficiënter les te geven. Hun ervaringen met keuzeopdrachten bij biologie waren veelbelovend.

Zo was er een leerling die moeite had met het onderwerp dissimilatie, maar wel erg geïnteresseerd was in sport. Zij koos daarom voor de herhalingsopdracht: ‘Ik vind sportfysiologie erg leuk en het leek me daarom ook leuk (en handig voor de komende toets) om er nog meer tijd aan te besteden.’

Het hele artikel komt over 3 maanden online op de bionieuws-site.

Wilt u zelf aan de slag met keuzeopdrachten? Op 1 oktober wordt onze nieuwe website www.betadifferentiatie.nl gelanceerd. Daar vindt u meer informatie over het organiseren van differentiatie, en keuzeopdrachten voor alle vier de bètavakken.

Advertenties

2 Reacties to “Keuzeopdrachten biologie in bionieuws”

  1. K1 Boksen Says:

    Slaat nergens op dit. Waarom de stof verschuiven als het altijd goed is geweest


Reacties zijn gesloten.